Αρχική Gripos
Αρχική Γρίπος Gallery Αμμουλιανή Ενοικιαζόμενα δωμάτια Εστιατόριο Beach bar Επικοινωνία
Γρίπος gripos.gr © 2019  |  All rights reserved  Τηλ.: (+30) 23770 51049 Άη Γιώργης, Αμμουλιανή Χαλκιδική

     Σχετικά με την Αμμουλιανή


   Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί στην Χαλκιδική. Βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με την υπηρεσία οχηματαγωγών πλοίων με την απέναντι ακτή, το λιμάνι της Τρυπητής (η Τρυπητή βρίσκεται στο όγδοο χιλιόμετρο του δρόμου Ιερισσός - Ουρανούπολη).


   Τα δρομολόγια των πλοίων είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα στην διάρκεια της ημέρας. Η απόσταση από το λιμάνι της Τρυπητής έως το λιμάνι της Αμμουλιανής ειναι 4,5 χιλιόμετρα και το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί μόνο 15 λεπτά.


   Για αυτούς που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η μεταφορά στο λιμάνι της Τρυπητής μπορεί να γίνει είτε με ταξί είτε με λεωφορείο.


   Ταξί υπάρχουν συνεχώς στο αεροδρόμιο ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να βεβαιωθείτε ότι ένα ταξί η ένα λεωφορείο-ταξί (έως 8 άτομα χωρητικότητα) αναμένει για την μεταφορά σας. Για την μεταφορά μέσω λεωφορείου θα χρειαστεί να πάρετε ένα ταξί ή ένα αστικό λεωφορείο από το αεροδρόμιο για να πάτε στον σταθμό λεωφορείων ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και στη συνέχεια να πάρετε το λεωφορείο για Τρυπητή.


Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορείων μπορείτε να βρείτε στο:

www.ktel-chalkidikis.gr